Stress release – Sandra Jacobs woensdag 13 maart

Artiest: Huis van Transformatie

Aanvang: 19:30 uur

Genre: Lezing

Locatie: Den Boogaard
ZolderzaalVoor deze voorstelling is er geen kaartverkoop via Den Boogaard
T. 013 207 3444
E. info@denboogaard.nl
In deze workshop gaan we via specifieke oefeningen op een natuurlijke manier spanning ontladen.
Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met specifieke oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.
 
Wat is spanning?
Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen.

Stress
Mensen hebben ook zo’n ontladingsmechanisme, maar herkennen het niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst; trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning.
 
In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven. Soms kan dat tot trauma leiden.
Stress release kan je helpen bij burn-out verschijnselen, overmatige vermoeidheid, verminderen van rug-, nek- en schouderklachten, vermindering van piekeren, het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen. Naast specifieke oefeningen om spanning te releasen komen er ook enkele yin yoga oefeningen aan bod.
 
 
Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.