Bigband meets choir zaterdag 15 april

Artiest: Budding Sound Bigband & Popkoor Prestige

Aanvang: 20:00 uur

Genre: Muziek

Locatie: Den Boogaard
Den Boogaard

Prijs: € 7.50

Koop hier uw ticket
‘Bigband meets choir’. Een ‘a meezing’ muzikaal spektakel.
Cultureel centrum Den Boogaard aan het Sint Jansplein in Moergestel biedt zaterdag 15 april 2023 het podium voor een groots muzikaal evenement: ‘Big band meets choir’.
Ruim 100 vocalisten van het Tilburgse popkoor Prestige, Jazzorkest Budding Sound Bigband en zangeres Lisette Spee staan garant voor een ‘a meezing’ muzikaal spektakel.
Dit unieke concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is €7,50. Tickets zijn te verkrijgen via de ticketservice van Den Boogaard. 

Popkoor Prestige Tilburg

Popkoor Prestige Tilburg is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste hits, die je nu op de radio hoort. Popkoor Prestige Tilburg is onderdeel van Prestige Vocal Groups, de grootste en meest professionele landelijke popkoren-organisatie met 25 koren door heel Nederland. Eerder is de organisatie zelfs door Radio4 uitgeroepen tot ‘Leukste Koor van Nederland’. Naast de wekelijkse repetities worden er optredens, concerten, workshops en grootse evenementen georganiseerd. Behalve Popkoor Prestige bestaat Prestige Vocal Groups nog uit Popkoor Première, Hèt ROCKkoor en Popkoor Prestige PRO. Meer informatie over Popkoor Prestige Tilburg vind je hier https://popkoorprestige.nl/onze-koren/popkoor-prestige-tilburg/

Budding Sound Bigband
De Budding Sound Bigband (BSBB) was ruim 40 jaar lang het aansprekende jazzensemble van de Oisterwijkse muziekschool en het latere Factorium.  Het jazzorkest opereert sinds kort als een zelfstandige organisatie en is nog altijd alive and kicking. Met een bak aan ervaring timmert de BSBB aan de weg met optredens op diverse jazzpodia en culturele evenementen in binnen- en buitenland In en om Tilburg manifesteert de BSBB zich met organiseren van cross-overs en uitwisselingsconcerten met collega bigbands, popbands, musicalgroepen en andere culturele organisaties. Met een breed en veelzijdig repertoire van traditionele bigbandmuziek, soul en funk is de Budding Sound Bigband van alle markten thuis. Info: www.buddingsound.nl

Lisette Spee
Zingen leerde ze van ouderwetse casettebandjes op haar kamer. Haar eerste zanglerares durfde ze pas op te zoeken toen ze eenmaal op de kunstacademie zat. Van Klassieke operettemuziek switchte ze langzaam naar vocal groups, waar ze in Bergen op Zoom bij Maggie Monroe stiekem richting jazz en het podium opkroop. Het muzikaal levendige Bergen op Zoom gaf haar rollen in orkesten als Poubelle d'or en de Bill Bounders Orchestra. Ze heeft een zachte stem maar weet de sfeer met voldoende dynamiek te versterken. Haar grote voorbeelden zijn sterren als Ella Fitzgerald en Betty Hutton (zeker vanwege de humor!) maar ook lady Gaga en Melody Gardot.